close X
background image

Blogi

Auraprint jatkaa taivaltaan vastuullisemmalla polulla myös vuonna 2023

Vastuullisuus lähtee johtamisesta. Me Auraprintillä teemme vastuullisia toimia kaikilla osa-alueilla yrityksen arvoista henkilökunnan työturvallisuuteen ja -hyvinvointiin, materiaalivalintoihin ja tuotannon resurssitehokkuuteen.

Toimintamme on sertifioitu laadun ja ympäristöasioiden osalta. Panostamme jatkuvaan toimintamme kehittämiseen niin ympäristökuormituksen alentamisessa kuin laadun varmistamisessa. Laadun ollessa korkealla tasolla vähenevät reklamaatiot ja hukka.

Pienensimme energian kulutustamme merkittävästi

Vuoden 2022 aikana saimme pienennettyä energiankulutustamme 7,8 prosenttia. Luku on merkittävä Auraprintin kokoiselle, tuotantomääriään jatkuvasti kasvattavalle yritykselle.

Onnistumiseen ovat vaikuttaneet muun muassa investoinnit uuteen tekniikkaan, valaistuksen muuttaminen energiatehokkaaseen led-tekniikkaan sekä omasta aurinkovoimalasta saatava uusiutuva energia.

Vuonna 2023 haluamme toimia yhä vastuullisemmin

Tänä vuonna tavoitteenamme on jatkaa päästöjemme ja energiankulutuksemme alentamista. Tavoitteeseen päästäksemme olemme aloittaneet tekemään toimia vuoden alusta lähtien. 

Teemme suuren satsauksen uusiutuvaan energiaan lisäämällä tehdasrakennuksemme katolla olevien aurinkopaneelien määrää niin, että lähes tuplaamme tehon. Satsaus on merkittävä, sillä uuden investoinnin jälkeen meidän on mahdollista saada aurinkovoimalastamme noin 15 - 20 % vuotuisesta energiantarpeestamme.

Olemme tänä vuonna investoineet led-teknologiaan myös painokoneilla painovärien kuivauksessa. Näin saavutamme merkittäviä säästöjä energian kulutuksessa perinteisiin UV-lamppuihin verrattuna.

Jatkamme myös materiaalien puolella ekologisten vaihtoehtojen kartoitusta ja tarjontaa. Kierrätysmateriaaleja löytyy niin papereista kuin muoveistakin. Mäntyöljypohjaiset PP- ja PE Forest löytyvät myös valikoimastamme. Ravenwood Linerless -vyöte-etikettien määrät ovat myös edelleen lisääntyneet tuotannossamme. Näiden etikettien etuna on, että niissä ei ole ollenkaan taustapaperia, joten ne ovat minimoituvan jätemäärän kannalta hyvin ekologinen vaihtoehto.

Haluamme myös panostaa vastuullisuuteen työnantajana. Henkilökunnan hyvinvointi on meille tärkeää, ja olemme toteuttaneet tätä osiota muun muassa hankkimalla kaikille halukkaille toimistossamme työskenteleville säädettävät sähköiset työpöydät. Tehtaan puolella työfysioterapeutti tekee säännöllisesti kierroksia työergonomian parantamiseksi ehdottamalla korjauksia työasentoihin sekä parannuksia apuvälineisiin.  

Vastuullisuustyömme jatkuu tänäkin vuonna.

 

Blogi

“Pakkausdesignissa voi hassutella, mutta sen pitää myös kestää aikaa” Haastattelussa pakkaussuunnittelija Outi Oravainen Jo kaksi vuotta ilman poissaoloon johtaneita työtapaturmia Pakkauksista ja niihin liittyvästä sääntelystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa Iso kiitos kausityöntekijöillemme myös tänä kesänä Auraprint jatkaa taivaltaan vastuullisemmalla polulla myös vuonna 2023 Auraprint 136 vuotta – perinteikkäästä lehtipainosta moderniksi etikettipainotaloksi Mitä painotalon sisällä tapahtuu? Tuotteen matka kaupan hyllylle Toimitusjohtaja Jussi Oksanen: Auraprint on ja tulee jatkossakin olemaan Suomen johtava etikettipainotalo Toimitusjohtaja vaihtuu – millä mietteillä uusi aloittaa ja edellinen jättää tehtävän Vastuullista yritystoimintaa Katsaus tähän päivään ja tulevaan – Ilkka Ylipotin haastattelu Pakkauslehdessä