close X
background image

Blogi

Jo kaksi vuotta ilman poissaoloon johtaneita työtapaturmia

 

Auraprintissä ei ole tapahtunut kahteen vuoteen yhtään poissaoloon johtanutta työtapaturmaa

Edellinen poissaoloon johtanut työtapaturma tapahtui syyskuussa vuonna 2021.

Me Auraprintillä pidämme korkeassa arvossa työntekijöiden turvallisuutta työpaikalla sekä jaksamista ja hyvinvointia niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Voimmekin iloita siitä, ettei Auraprintillä ole tapahtunut kahteen vuoteen yhtään työtapaturmaa, joka olisi johtanut poissaoloon.

Ennaltaehkäisy valttina tapaturmien välttämisessä

Tarkkailemme jatkuvasti työtapaturmatilastoja ja pyrimme niiden pohjalta ennaltaehkäisemään mahdolliset tapaturmat. Vuoteen 2020 saakka tapaturmat olivat esimerkiksi pitkälti viiltovammoja. Tehostimme suojavälineiden käyttöön opastamista ja valvoimme niiden käyttöä tarkemmin, jonka seurauksena viiltovammojen määrä pieneni.

Vuonna 2021 työtapaturmia aiheuttivat muun muassa kompastumiset sekä ruhjevammat, jotka syntyivät käsien jäädessä puristuksiin koneisiin. Näiden vammojen syntymistä olemme ehkäisseet parantamalla työtilojen siisteyttä sekä paremmalla opastuksella koneiden käyttöön ja niiden turvallisuuskäytäntöihin.

Myös työntekijät ja etenkin työsuojeluvaltuutetut ovat olleet aktiivisia työturvallisuuden parantamisessa viime vuosina.

Erilaiset järjestelmät tapaturmien ehkäisyn tukena

Yksi keino tapaturmien vähenemiseen Auraprintillä on ollut tuoda työturvallisuus paremmin esille uusien työntekijöiden koulutuksessa. Kaikki menneet tapaturmat ja niihin johtaneet syyt käytiin myös läpi CAPA-kokouksissa henkilöstön kanssa. Näin pyrittiin varmistamaan, ettei ainakaan samanlaisia tapaturmia sattuisi enää uudestaan.

Myös viime vuonna käyttöön otettu, koko henkilöstön käyttöön tarkoitettu, uusi HSEQ-järjestelmä helpottaa turvallisuushavaintojen raportointia ja puutteiden korjaamista, sekä siisteyden ja sitä kautta myös työturvallisuuden ylläpitoa.

***

Vuosina 2019-2021 tapahtui vuosittain keskimäärin kuusi tapaturmaa, joista seurasi noin 62 poissaolopäivää vuodessa. Yhdestä tapaturmasta seurasi keskimäärin kymmenen poissaolopäivää.

Auraprint jatkaa työtapaturmien aktiivista ehkäisyä päivittämällä turvallisuuskäytäntöjään ja pitämällä henkilöstön informoituna uusimmista työturvallisuusohjeista.

Blogi

Auraprint tarjoaa haasteita ja urakehitystä: Haastattelussa logistiikkavastaava Axel Welin Työntekijän hyvinvointia tukee oikeat ergonomiset valinnat tuotannossa ja toimistossa – haastattelussa työfysioterapeutti Eevi Pulli Ennaltaehkäisy ja laatupalautejärjestelmä tukevat laadun tarkastusta – haastattelussa Auraprintin laatuvastaava Hanne Palomäki Auraprintin ja Safrentin pitkäaikainen yhteistyö tuo juuri oikeat työntekijät tehtaalle “Pakkausdesignissa voi hassutella, mutta sen pitää myös kestää aikaa” Haastattelussa pakkaussuunnittelija Outi Oravainen Jo kaksi vuotta ilman poissaoloon johtaneita työtapaturmia Pakkauksista ja niihin liittyvästä sääntelystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa Iso kiitos kausityöntekijöillemme myös tänä kesänä Auraprint jatkaa taivaltaan vastuullisemmalla polulla myös vuonna 2023 Auraprint 136 vuotta – perinteikkäästä lehtipainosta moderniksi etikettipainotaloksi Mitä painotalon sisällä tapahtuu? Tuotteen matka kaupan hyllylle Toimitusjohtaja Jussi Oksanen: Auraprint on ja tulee jatkossakin olemaan Suomen johtava etikettipainotalo Toimitusjohtaja vaihtuu – millä mietteillä uusi aloittaa ja edellinen jättää tehtävän Vastuullista yritystoimintaa Katsaus tähän päivään ja tulevaan – Ilkka Ylipotin haastattelu Pakkauslehdessä