close X
background image

Blogi

Auraprint tarjoaa haasteita ja urakehitystä: Haastattelussa logistiikkavastaava Axel Welin

Auraprintin lähettämön ja varaston työnjohtaja ja logistiikkavastaava Axel Welin aloitti vuokratyöntekijänä lähes kymmenen vuotta sitten. Nykyään esihenkilöasemassa oleva Welin valvoo ja auttaa kollegojaan lähettämössä ja varastossa.

Lähettämössä päivän kulku on selkeä: päivä aloitetaan lähetyslistojen tulostuksella, jonka jälkeen työntekijät lähtevät keräämään tavaroita yksi tilaus kerrallaan. Iltapäivällä kuljetusauto hakee lähetykset.

  • Joka päivä lähettämössä on perusrutiinit, joita noudatetaan. Tiimityö on erityisen tärkeää lähettämössä, jotta kaikki työt saadaan hoidettua rivakasti, Welin kertoo.

Rutiinin katkaisevat kiireiset työt, joita Welin kuvailee normaaleiksi katkoiksi. Kiireellisiä tapauksia tulee päivittäin, mutta kovimmat ruuhkat painottuvat kuun vaihteeseen.

  • Poikkeus työrutiiniin on se, ettei koskaan tiedä, mihin kohtaan päivästä kiiretapaus ajoittuu. Kiireelliset lähetykset johtuvat usein asiakkaan äkillisesti muuttuneesta tilaustarpeesta, jolloin me pyrimme vastaamaan kysyntään nopeasti, Welin sanoo.

Welinin työpäivä koostuu esihenkilönä pitkälti logistisesta ohjauksesta ja työnjohtotehtävistä. Käytännössä Welin on aina työntekijöidensä tavoitettavissa ja valmiina auttamaan.

  • Lähettämöstä kuka vain voi tulla koska vain kysymään apua. Jos tulee esimerkiksi muutos sovittuun, ohjeistan ja autan eteenpäin. Olen työntekijöiden tavoitettavissa koko ajan ja autan aina, kun tarve tulee, Welin sanoo.

Päivän aikana Weliniä tullaan pyytämään apuun useita kertoja. Lisäksi Welin pitää huolen, että työntekijät ovat tietoisia uusimmista työtä koskevista tiedoista ja muutoksista.

  • Päivän aikana pieniä avunpyyntöjä tulee noin kymmenen ja isoja viidestä kymmeneen. Vastaan kahdesta eri alueesta, joten teen useita erilaisia työtehtäviä päivittäin, Welin sanoo.

Tie johtotehtäviin alkoi vuokratyösopimuksesta

Welinin polku esihenkilöasemaan alkoi ruohonjuuritasolta. Ura Auraprintillä alkoi vuokratyöfirma Safrentin kautta vuonna 2016 muutaman kuukauden sijaisuudella.

  • Tuurasin vastaanottajaa, pidin siitä työstä ja jäin tänne. Tuuraus muuttui pidemmäksi pestiksi ja seuraavana vuonna sain vakinaistuksen Auraprintille ja siirryin lähettämöön, Welin muistelee.

Neljän vuoden lähettämöpestinsä aikana Welin kaipasi lisää haasteita, ja päätti pyytää niitä työnjohdolta. Pyyntöön vastattiin, ja Welinin rooli kasvoi erilaisilla lisätehtävillä. Vuonna 2020 hän siirtyi työnjohtajaksi. Welinin laaja kokemus lähettämöstä ja varastotyöstä tukee hänen nykyistä johtotehtäväänsä.

  • Kokemus auttaa siinä, miten pystyn auttamaan työntekijöitä ratkaisemaan ongelmia. Olen ollut lähettäjänä, työnjohtotehtävissä ja logistiikkahommissa, ja pyytänyt ja saanut lisää haasteita. Monipuolinen kokemus niistä tehtävistä, joiden esihenkilönä nyt toimin, on iso plussa, Welin pohtii.

Nykyiseen rooliinsa Welin on tyytyväinen. Hänellä on kokemusta logistiikan sisäisistä päätöksistä, ostoista, sopimuksesta ja neuvotteluista.

  • Tämä on oikein mieluisa toimenkuva. Sellainen, mitä olen aina miettinyt haluavani tehdä ja nyt haluan tehdä tätä pitkään, Welin kertoo.

Welin kehuu Auraprintin tarjoamia mahdollisuuksia niille, jotka haluavat edetä urallaan.

  • Minulle tulee lisää työtehtäviä sieltä sun täältä ja välillä teen niin paljon, että itsekin ihmettelen. Se tuntuu hyvältä eikä tule tylsiä hetkiä. Auraprintillä on avokätisesti annettu mahdollisuuksia: jos haluat tehdä, saat tehdä, ja olen päässyt tekemään juuri sitä, mitä haluan, Welin kiittelee.

Blogi

Auraprint tarjoaa haasteita ja urakehitystä: Haastattelussa logistiikkavastaava Axel Welin Työntekijän hyvinvointia tukee oikeat ergonomiset valinnat tuotannossa ja toimistossa – haastattelussa työfysioterapeutti Eevi Pulli Ennaltaehkäisy ja laatupalautejärjestelmä tukevat laadun tarkastusta – haastattelussa Auraprintin laatuvastaava Hanne Palomäki Auraprintin ja Safrentin pitkäaikainen yhteistyö tuo juuri oikeat työntekijät tehtaalle “Pakkausdesignissa voi hassutella, mutta sen pitää myös kestää aikaa” Haastattelussa pakkaussuunnittelija Outi Oravainen Jo kaksi vuotta ilman poissaoloon johtaneita työtapaturmia Pakkauksista ja niihin liittyvästä sääntelystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa Iso kiitos kausityöntekijöillemme myös tänä kesänä Auraprint jatkaa taivaltaan vastuullisemmalla polulla myös vuonna 2023 Auraprint 136 vuotta – perinteikkäästä lehtipainosta moderniksi etikettipainotaloksi Mitä painotalon sisällä tapahtuu? Tuotteen matka kaupan hyllylle Toimitusjohtaja Jussi Oksanen: Auraprint on ja tulee jatkossakin olemaan Suomen johtava etikettipainotalo Toimitusjohtaja vaihtuu – millä mietteillä uusi aloittaa ja edellinen jättää tehtävän Vastuullista yritystoimintaa Katsaus tähän päivään ja tulevaan – Ilkka Ylipotin haastattelu Pakkauslehdessä