close X
background image

Blogi

Vastuullista yritystoimintaa

Vastuullisuus-teema esiintyy nykypäivänä lähes jokaisen yrityksen tiedotuksissa ja postauksissa. Puhutaan vastuullisesta liiketoiminnasta, hiilineutraaliudesta, erilaisista ympäristönäkökohdista, kompensaatioista, yhteiskuntavastuusta jne. Kaikki vastuullisuusteeman alla olevat näkökohdat voi varmaankin melko luontevasti niputtaa otsikon ’Yritysvastuu’ alle. Se tuntuisi pitävän sisällään niin ympäristönäkökohdat kuin yhteiskunnallisetkin asiat ja alasta riippuen kuhunkin liiketoimintaan liittyvät muut vastuut, kuten terveys- ja elintarviketurvallisuuden.

Meillä Auraprintissä on kiinnitetty pitkän aikaa huomiota ympäristöasioihin ja tehty investointeja, joilla pyritään vähentämään toiminnastamme aiheutuvaa ympäristökuormitusta. Myös elintarviketurvallisuuden huomioiminen ja parantaminen ovat olleet tärkeässä asemassa, sillä iso osa asiakkaistamme toimii elintarviketeollisuudessa. Tämä kaikki tarkoittaa samalla laatumielikuvan ja laadun rakentamista ja parantamista. Laatu ei painotalon kohdalla tarkoita pelkkää etikettipainatuksen onnistumista ja etiketin toimivuutta asiakkaamme pakkauslinjastolla. Se tarkoittaa myös materiaalien ja painovärien ominaisuuksia ja niiden soveltuvuutta esimerkiksi ruokapakkauksiin, tuotannon tehokkuutta ja hukan minimointia, jätteen käsittelyä ja vähentämistä, henkilöstön hyvinvointia ja työtapaturmien minimointia, kuljetusten ympäristökuormituksia jne. Kaikki tämä samalla, kun on varmistettava, että toiminta on kannattavaa, sillä vain se takaa pidemmän päälle laadun ja jatkuvuuden. Paljon asioita, joiden vaikuttavuutta kuhunkin vastuullisuuden osa-alueeseen on hyvin vaikea vertailla tai edes aivan yksiselitteisesti mitata.

Olemme ryhtyneet yhteistyökumppanimme Foodwest Oy:n kanssa dokumentoimaan tarkemmin ympäristö- ja vastuullisuusasioihin liittyviä asioita, laatimaan selkeämpiä toimintatapoja tavoitteiden saavuttamiseen ja määrittämään toimivia mittareita, joilla etenemistä ja toteutumista voidaan arvioida. Yhteistyön tuloksena meillä on tavoitteena sertifioida toimintamme ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän mukaisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, pienentää edelleen hiilijalanjälkeämme ja edetä hiilineutraaliin toimintaan.

Iso osa laskelmiin tulevista luvuista koostuu materiaalien ja muiden tarvikkeiden ympäristökuormista. Näihin tarvitsemme tietysti yhteistyökumppaneiltamme tarkat selvitykset ja mittaukset. Materiaalien ja tarvikkeiden ympäristökuormiin voimme myös vaikuttaa tarjoamalla asiakkaillemme ekologisempia vaihtoehtoja, esimerkiksi kierrätysmateriaaleja tai uusia ympäristöystävällisempiä muovimateriaaleja. Hukan pienentäminen omassa toiminnassamme on todella iso asia, sillä jo prosentin tai kahden väheneminen vaikuttaa valtavasti käytetyn materiaalin määrään, ympäristökuormaan ja samalla tietysti kannattavuuteen. Tätä tehostamista olemme tehneet ja teemme edelleen.

Kerromme edistymisestämme ympäristösertifikaatin ja muiden yritysvastuutavoitteidemme osalta loppuvuoden aikana lisää.

Hyvää ja vastuullista loppuvuotta kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

 

Blogitekstin kirjoittaja:
Katriina Hieta
Myynti- ja markkinointipäällikkö, Auraprint Oy

Blogi

Auraprintin ja Safrentin pitkäaikainen yhteistyö tuo juuri oikeat työntekijät tehtaalle “Pakkausdesignissa voi hassutella, mutta sen pitää myös kestää aikaa” Haastattelussa pakkaussuunnittelija Outi Oravainen Jo kaksi vuotta ilman poissaoloon johtaneita työtapaturmia Pakkauksista ja niihin liittyvästä sääntelystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa Iso kiitos kausityöntekijöillemme myös tänä kesänä Auraprint jatkaa taivaltaan vastuullisemmalla polulla myös vuonna 2023 Auraprint 136 vuotta – perinteikkäästä lehtipainosta moderniksi etikettipainotaloksi Mitä painotalon sisällä tapahtuu? Tuotteen matka kaupan hyllylle Toimitusjohtaja Jussi Oksanen: Auraprint on ja tulee jatkossakin olemaan Suomen johtava etikettipainotalo Toimitusjohtaja vaihtuu – millä mietteillä uusi aloittaa ja edellinen jättää tehtävän Vastuullista yritystoimintaa Katsaus tähän päivään ja tulevaan – Ilkka Ylipotin haastattelu Pakkauslehdessä