close X
background image

Blogi

Toimitusjohtaja Jussi Oksanen: Auraprint on ja tulee jatkossakin olemaan Suomen johtava etikettipainotalo

Jussi Oksanen aloitti Auraprintin uutena toimitusjohtajana huhtikuun alussa.
Jututimme Jussia viiden kuukauden jälkeen ja kysyimme hänen tunnelmiaan kuluneesta kesästä. Selvitimme myös tuoreen toimitusjohtajan ajatuksia vastuullisuudesta, alan kehitysnäkymistä sekä arvoista ja visiosta.

Hankala markkinatilanne on tuonut omat haasteensa

Uuden toimitusjohtajan työt ovat lähteneet mukavasti käyntiin, ja Jussin mielestä on ollut ilo tutustua uusiin työkavereihin ja yritykseen. Oksanen lisää myös, että on ollut ehdottomasti kunnia-asia päästä johtamaan yli 135-vuotiasta perinteikästä yhtiötä.

Ensimmäisten kuukausien aikana haasteita on kuitenkin tuottanut varsin hankala markkinatilanne, joka on ollut päällä alkuvuodesta lähtien. Raaka-aineiden saatavuudessa on ollut ja on edelleen suuria haasteita, ja samalla
raaka-ainekustannukset ovat myös nousseet merkittävästi.

Koska kysyntä on kuitenkin pysynyt vahvana, on Auraprintin täytynyt reagoida nopeasti kehittääkseen työkaluja ja luodakseen uusia työtapoja, jotta olemme saaneet ylläpidettyä asiakaspalvelun korkeaa tasoa. Jussi kertookin ensimmäisten kuukausien aikana haastavinta olleen nopeaan ja voimakkaaseen kustannusinflaatioon vastaaminen. “Nyt olemme paljon valmiimpia vastaamaan markkinoilla tapahtuviin muutoksiin, kuin vaikka puoli vuotta sitten”, hän lisää.

Investointeja ja tuotevalikoiman laajentamista

Auraprint on investoinut viime vuosina ahkerasti, ja tuotantokoneistomme on tehokasta ja nykyaikaista. Samaan aikaan olemme laajentaneet tuotevalikoimaa perinteisestä tarraetiketistä myös vaihtoehtoisiin etikettiratkaisuihin, jotta pystyisimme tarjoamaan asiakkaillemme kuhunkin tilanteeseen parhaiten sopivan ratkaisun.

Jussi kertoo yrityksen tulevaisuuden näyttävän hyvältä. “Auraprintillä on pitkät perinteet itsenäisenä yrityksenä ja samalla tiellä on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessakin. Auraprint on ja tulee jatkossakin olemaan Suomen johtava etiketöintiratkaisuja tarjoava painotalo”, hän summaa.

Oksanen uskoo tulevan syksyn menevän myös kokonaan tai osittain kustannusinflaation kanssa painiessa. Hän ei myöskään pidä poissuljettuna sitä, että hankala markkinatilanne jatkuisi myös ensi vuoden alkupuolelle.

Kysyttäessä Jussilta toimialan tulevaisuuden näkymistä, hän kertoo etikettialan olevan jatkuvasti kehittyvä ja muuttuva ala, ja tässä alati muuttuvassa maailmassa on erittäin tärkeää pysyä mukana. “Painotekniikat ja -koneet kehittyvät jatkuvasti, ja automaatio valtaa alaa ihan perinteisessä flexopainossakin. Digitaalisen painamisen puolella on eri menetelmien kehityksessä menty eteenpäin kovasti, ja digipainamisen kilpailukyky paranee verrattuna perinteisiin painomenetelmiin”, hän toteaa.Auraprintin samaistuttaviin arvoihin on ollut helppo sitoutua


Auraprintin toimintaa ohjaavat yrityksen vakaat arvot, joita ovat yhteistyö ja toisten arvostus, luotettavuus ja rehellisyys, jatkuva parantaminen sekä kehitys ja kannattavuus. “Auraprintissä eletään ja toimitaan näiden, mielestäni erittäin hyvien ja yhtiölle sopivien, arvojen mukaisesti ja niihin on minunkin uutena toimitusjohtajana
helppo sitoutua”, kommentoi Jussi.

Myös vastuullisuus on Auraprintin yksi tärkeimmistä arvoista ja Jussi kertookin vastuullisuuskysymysten nousevan hänen työssään lähes päivittäin esille. Vastuullisuuteen liittyvät asiat, kuten pakkausten ja pakkausmateriaalien ympäristöystävällisyys, ovat asiakkaiden kanssa keskusteluissa säännöllisesti.

Auraprint on investoinut energiatehokkuuden parantamiseen Turun tehtaalla esimerkiksi asentamalla aurinkosähköpaneelit tehtaan katolle ja vaihtamalla valaistuksen LED-teknologiaan. Näillä hankkeilla on pystytty alentamaan ostoenergian määrää noin 10%.

“Meidän raaka-ainetoimittajamme ovat myös erittäin valveutuneita vastuullisuusasioissa, ja käyttämämme raaka-aineet ovat peräisin sertifioiduista lähteistä. Auraprintillä on ISO 14001 -ympäristösertifikaatti ja lisäksi olemme mukana kansainvälisestikin tunnustetussa EcoVadis-ympäristösertifiointiohjelmassa”, kertoo Jussi.

    

Blogi

Auraprintin ja Safrentin pitkäaikainen yhteistyö tuo juuri oikeat työntekijät tehtaalle “Pakkausdesignissa voi hassutella, mutta sen pitää myös kestää aikaa” Haastattelussa pakkaussuunnittelija Outi Oravainen Jo kaksi vuotta ilman poissaoloon johtaneita työtapaturmia Pakkauksista ja niihin liittyvästä sääntelystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa Iso kiitos kausityöntekijöillemme myös tänä kesänä Auraprint jatkaa taivaltaan vastuullisemmalla polulla myös vuonna 2023 Auraprint 136 vuotta – perinteikkäästä lehtipainosta moderniksi etikettipainotaloksi Mitä painotalon sisällä tapahtuu? Tuotteen matka kaupan hyllylle Toimitusjohtaja Jussi Oksanen: Auraprint on ja tulee jatkossakin olemaan Suomen johtava etikettipainotalo Toimitusjohtaja vaihtuu – millä mietteillä uusi aloittaa ja edellinen jättää tehtävän Vastuullista yritystoimintaa Katsaus tähän päivään ja tulevaan – Ilkka Ylipotin haastattelu Pakkauslehdessä