close X
background image

Blogi

Toimitusjohtaja vaihtuu – millä mietteillä uusi aloittaa ja edellinen jättää tehtävän

Auraprint Oy saa uuden toimitusjohtajan 1.4. alkaen, kun Jussi Oksanen siirtyy Suomen suurimman etikettipainon johtoon edellisen toimitusjohtajan Ilkka Ylipotin jäädessä eläkkeelle. Lähdetään tutustumaan uuteen toimitusjohtajaan ja pyydetään kommenttia myös eläkkeelle jäävältä pienen haastattelun muodossa.

Jussi Oksanen, kerrotko vähän itsestäsi ja taustastasi:

Koulutukseltani olen maa- ja metsätieteiden maisteri. Minulla on takana pitkä ura UPM Raflatacista, olen toiminut vuodesta 1996 asti Suomessa ja useissa ulkomaisissa yksiköissä myynnin ja liiketoiminnan johtamisen parissa. Elämänkokemusta minulle on kertynyt pian 54 vuoden ajalta.

Onko Auraprint sinulle tuttu ennestään?

Auraprint on minulle jossain määrin tuttu yhtiö jo ennestään. Olen vieraillut Auraprintissä raaka-aine toimittajan roolissa muutaman kerran. Tosin edellisestä kerrasta on jo aikaa, taisi olla vuonna 2016 ja moni asia on muuttunut ja mennyt eteenpäin noista päivistä.

Millä mietteillä lähdet uuteen tehtävään?

Uusi tehtävä on erittäin mielenkiintoinen ja Auraprintin tarina yhtiönä on ainutlaatuinen Suomessa. On kunnia-asia päästä johtamaan näin pitkän ja vaiheikkaan historian omaavaa yhtiötä. Auraprint on näköalapaikalla suomalaiseen pakkaavaan teollisuuteen ja tässä tehtävässä pääsee tutustumaan moniin eri toimialoihin ja heidän pakkaustarpeisiinsa. Myös oman kehityksen kannalta on mukava päästä niin sanotusti ’pöydän toiselle puolelle’ ja perehtymään tarkemmin miten upeita etikettejä tarra- ja muista etikettimateriaaleista voidaankaan tehdä.

Mitä haasteita näet uudessa tehtävässäsi?

Elämme hyvin poikkeuksellisia aikoja ja haasteita tosiaan riittää ihan tässä etikettimaailmassakin. Etikettimateriaalien hintojen voimakas ja jatkuva kohoaminen yhdistettynä saatavuusongelmiin tuo mukanaan hankaluuksia ja ylimääräistä työtä koko organisaatiolle. Uskon, että tämän tilanteen kanssa joudumme pärjäämään vielä usean kuukauden ajan. Tiiviillä yhteistyöllä pystymme ratkomaan hankaliakin tilanteita ja tarjoamaan asiakkaillemme ratkaisuja välillä vaikeisiinkin saatavuuteen tai hinnoitteluun liittyviin kysymyksiin.

Pidemmällä aikavälillä on tärkeää pitää huolta Auraprintin kannattavuudesta ja kilpailukyvystä alati kovenevassa kilpailussa toimialalla.

Entä mikä kiinnostaa ja innostaa erityisesti?

Viime vuosina Auraprint on investoinut voimakkaasti uusiin painokoneisiin ja teknologiaan ja aloittanut uudentyyppisten etikettiratkaisujen markkinoinnin Suomessa. Kaikki uusi kiinnostaa ja odotan innolla päästä perehtymään näihin minulle uusiin juttuihin. Panostaminen digipainamiseen on varmasti ollut oikea ratkaisu ja myös sieltä löytynee uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Olen myös saanut tavata jo uusia työkavereita ja heidän ammattitaitonsa, sitoutumisensa ja innostuksensa on ollut vaikuttavaa.

Minkälaisia tavoitteita sinulla on uudessa työssäsi?

Tarkoitus on jatkaa Ilkan viitoittamalla tiellä yhtiön edelleen kehittämistä yhteistyössä johtoryhmän ja muun henkilöstön kanssa. Uskon pystyväni tuomaan ripauksen tuoretta näkökulmaa joihinkin asioihin ja olenkin ollut aktiivinen kyselemään kaikista uusista asioista, joita olen tässä alussa kohdannut.

Auraprint on hyvässä kunnossa ja Suomen johtava etikettipainotalo. Haluan säilyttää tämän johtavan aseman sidosryhmiemme mielessä, oli sitten kyse asiakkaista, työntekijöistä, omistajista tai muista yhteistyökumppaneista.

Minkälainen johtaja olet?

Olen helposti lähestyttävä, mutkaton ja kärsivällinen ihminen ja sellainen olen myös johtajana. Johtajan tehtävä on mahdollistaa organisaation ja yksilöiden toiminta parhaalla mahdollisella tavalla ja varmistaa, että valittu suunta säilyy ja tarvittaessa korjata suuntaa ja joskus vauhtiakin.

Kerrotko jotakin perheestäsi ja harrastuksistasi?

Olen naimisissa ja meillä on jo aikuiset poika ja tytär. Olen luontoihmisiä ja kaikki luontoon liittyvä kiinnostaa. Olen asunut koko ikäni vesistöjen liepeillä ja asuminen Turussa mahdollistaa lähemmän tutustumisen rannikon ja saariston luontoon ja maisemiin.


Ilkka Ylipoti
, millä mietteillä jätät Auraprintin toimitusjohtajan tehtävän?

Hyvällä mutta haikealla mielellä. Kuluneet 8 vuotta ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja palkitsevia, ja on ollut ilo tehdä töitä osaavan ja asiastaan innostuneen organisaation kanssa.

Mikä on ollut haastavinta / antoisinta näinä vuosina?

Minullahan oli taustaa etikettimaailman suhteen Raflatacista eli raaka-ainepuolelta ennen Auraprinttiin tuloa, ja mielenkiintoisena haasteena oli omaksua se melkoisen monipuolinen kenttä, joka sisältyy jalostusketjun seuraaviin vaiheisiin eli etikettien painamiseen sekä loppukäyttäjien problematiikkaan.

Kun yhtiön tila ja asema markkinoilla alkoi parantua, näkyi se paitsi tuloksessa myöskin henkilökunnan keskuudessa parantuneena ilmapiirinä ja mittaustenkin mukaan korkeampana työhyvinvointina. Tästä olen erityisen tyytyväinen.

Mitkä ovat olleet tärkeimpiä menestystekijöitä Auraprintin viime vuosien hyvässä kehityksessä?

Tärkeimmiksi komponenteiksi katsoisin ensinnäkin huolella mietityn strategisen kehityspolun. Tämä edellytti vuosien mittaan melkoisia investointeja, jotka myötämielinen hallitus on hyväksynyt. Samaten on kehuttava jo mainitsemaani osaavaa ja motivoitunutta organisaatiota, jonka tekemällä panoksella strategian viitoittamiin tavoitteisiin on päästy.

Millä evästyksillä haluaisit kannustaa uutta toimitusjohtajaa tehtävään?

Yhtiön kehitys on hyvällä mallilla, mutta työ jatkuu. Toivotan onnea ja menestystä Jussille ja koko Auraprintin väelle!

Mitä kuuluu tulevien eläkepäivien ohjelmaan?

Ensi kesän ja syksyn projektina on Ylöjärvelle nousevan vapaa-ajanasunnon saattaminen asuttavaan kuosiin. Eiköhän sen jälkeen löydy lisääkin mielekästä tekemistä.

Toivotamme Jussille onnea ja menestystä uudessa tehtävässä ja Ilkalle suuret kiitokset, hyviä eläkepäiviä!

Blogi

Auraprintin ja Safrentin pitkäaikainen yhteistyö tuo juuri oikeat työntekijät tehtaalle “Pakkausdesignissa voi hassutella, mutta sen pitää myös kestää aikaa” Haastattelussa pakkaussuunnittelija Outi Oravainen Jo kaksi vuotta ilman poissaoloon johtaneita työtapaturmia Pakkauksista ja niihin liittyvästä sääntelystä ennen, nyt ja tulevaisuudessa Iso kiitos kausityöntekijöillemme myös tänä kesänä Auraprint jatkaa taivaltaan vastuullisemmalla polulla myös vuonna 2023 Auraprint 136 vuotta – perinteikkäästä lehtipainosta moderniksi etikettipainotaloksi Mitä painotalon sisällä tapahtuu? Tuotteen matka kaupan hyllylle Toimitusjohtaja Jussi Oksanen: Auraprint on ja tulee jatkossakin olemaan Suomen johtava etikettipainotalo Toimitusjohtaja vaihtuu – millä mietteillä uusi aloittaa ja edellinen jättää tehtävän Vastuullista yritystoimintaa Katsaus tähän päivään ja tulevaan – Ilkka Ylipotin haastattelu Pakkauslehdessä