Ravenwood Linerless – Parempaa tuotemarkkinointia ja hyllynäkyvyyttä vyöte-etiketillä

1.2.2019

Auraprint on investoinut viimeisen kolmen vuoden aikana kalustoon ja järjestelmiin noin 15 % liikevaihdosta laadun, toimitusvarmuuden ja palvelun parantamiseksi. Viime vuoden yksittäisistä investoinneista merkittävin oli Ravenwood Comac 500 liimasivelykoneen hankinta, jolla Auraprint sementoi asemansa Ravenwoodin hyväksymänä etikettitoimittajana Ravenwood Nobac -etiketöintikoneisiin.

Perinteinen tarraetiketti on erinomainen tuote useimpiin käyttökohteisiin. Pintamateriaaleja ja liimavaihtoehtoja on valittavana satoja, ellei tuhansia. Tarraetiketillä on kuitenkin joissakin kohteissa puutteensa; pintamateriaali on suhteellisen ohutta, neliöpainoltaan yleensä välillä 60 – 80 g/m2. Tämän johdosta etiketti on liian ”veltto” sellaisissa pakkauksissa, joissa etiketin pitäisi yltää tukemattomana epätasaisten pintojen yli. Nopeasti elintarviketeollisuudessa yleistyvä ns. ”skin-pakkaus” on tyypillinen tällainen pakkaus. Tarraetiketti on useimmiten myös kaksiulotteinen, eli sitä käytetään suorilla ja tasaisilla pakkauspinnoilla, ja pakkauksen kulman yli taittuvat tarraetiketit tuottavat haasteita etiketin aplikoinnille. Lisäksi tarraetiketin monesti kalleimmasta komponentista taustapaperista eli irrokepaperista tulee etiketöinnin jälkeen jätettä, jonka kierrätys muuhun kuin energiatuotantoon (= polttoon) on ongelmallista.

Ravenwood Linerless vyöte-etiketti on neliöpainoltaan 170 g/m2 tai suurempi ja näin ollen kohtuullisen jäykkää pysyen suorana ja hyvännäköisenä pitkienkin tukemattomien kohtien yli.  Ratkaisu on edukseen erityisesti sellaisten pakkausten etiketöinnissä, joilla on korkeutta. Ravenwood Linerless vyöte-etiketti taittuu myös sivuille tai niin haluttaessa jopa ympäri pakkauksen. Näin etiketöidyn tuotteen brändi ja tuotetiedot näkyvät kuluttajalle ylähyllyltäkin.

Ravenwood Linerless vyöte-etiketillä voidaan korvata myös valmisruokapakkauksissa käytetty kartonkikotelo. Tällöin etiketti nuutataan tai perferoidaan niin, että etiketin taitokset ovat teravät ja siistit. Etikettiin voidaan stanssata myös ikkunoita. Kartonkikoteloon verrattuna tekniikka on edullisempi ja nopeampi. Plussana mainittakoon myös se, että Ravenwood Linerless vyöte-etiketin vaihtaminen kaupassa pakkauksesta toiseen on liiman takia hankalampaa kuin kartonkikotelon. On raportoitu nimittäin tapauksia, joissa ”best before” päivämäärää lähestyvistä alennushintapakkauksista on vaihdettu kotelo tuoreempaan. Näin syntyneet riskit on helppo todeta: hyllyyn jää vanhentunut tuote, jonka ainesosaluettelo ei edes välttämättä pidä paikkaansa.

Nimensä mukaisesti Ravenwood Linerless vyöte-etiketissä ei ole taustapaperia, mikä näkyy heti alentuneena käsittelyaikana ja jätekustannuksena. Valmistusprosessissa etikettirata painetaan ensin UV-fleksokoneella ja sen jälkeen siihen sivellään Ravenwood Comac 500 koneella silikoni- ja liimaraidat.  Silikoni- ja liimamäärä on murto-osa tarraetikettiin verrattuna, ja tämäkin osaltaan tekee ratkaisusta ympäristöystävällisen.

Ravenwood Nobac etiketöintikoneita edustaa Finnvacum Oy (https://www.finnvacum.fi), jonka kanssa teemme yhteistyötä etiketöintiratkaisun esittelyssä. Ravenwood Linerless etikettien lisääminen Auraprintin tuotevalikoimaan edustaa hyvin yhtiömme pyrkimystä tuoda markkinoille uusia ja innovatiivisia ratkaisuja.

Auraprint – jotta erottuisit eduksesi!

Ilkka Ylipoti


,

Blogin kirjoittaja Ilkka Ylipoti on toiminut Auraprintin toimitusjohtajana helmikuusta 2014 alkaen. Ennen Auraprint-uraa hän oli yli 25 vuotta UPM-Kymmene Oyj:n palveluksessa muun muassa Raflatacin Aasian liiketoimintojen johtajana ja UPM Timber yksikön johtajana. Koulutukseltaan hän on maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme aikuista lasta.

Takaisin