Hyvää ja turvallista kesää

1.7.2020

Heinäkuu alkoi ja hellekelit väistyivät hetkeksi. Kesä on kuitenkin kauneimmillaan, ja koronapandemian pahimmat ajat toivottavasti jo ohitettu. Uuden aallon rantautumista täytyy edelleen muistaa torjua käsideseillä, turvaväleillä ja matkustusta tarkasti miettimällä.

Kuten kaikkialla, myös meillä Auraprintissä kevät ja alkukesä ovat olleet monella tavalla normaalista poikkeavaa aikaa. Myyntiporukka on tehnyt töitä kotikonttoreissaan toisin kuin yleensä, kun Suomea reissataan ristiin rastiin yhteensä varmaankin tuhansia kilometrejä viikossa. Monessa tapauksessa olisi ollut hyvä päästä käymään asiakkaan tuotannossa arvioimassa ongelmia tai keskustelemassa kasvotusten uusista projekteista, eli tehdä sitä normaalia myyntityötä. Etäpalavereilla ja sähköposteillakin on selvitty, ja monia uusia käytäntöjä opittu ja hyväksi havaittu. Parhaat uusista etäkäytännöistä pidetään varmasti myös jatkossa, mutta toivottavasti pian voidaan taas tavata normaaliin tapaan.

Tuotannossa meillä on ollut kiirettä koko kevään ja alkukesän ajan. Elintarviketeollisuudelta on tullut isoja tilauksia ja esimerkiksi käsidesi-etikettien kulutus on moninkertaistunut. Materiaalien toimitusajoissa oli hetken aikaa viivettä, mutta tästä on jo päästy suurin piirtein normaaleihin toimitusaikoihin. Pandemia siis onneksi hellittää otettaan myös eri puolilla Eurooppaa, josta pääosa materiaaleistamme tulee. Me olemme kaikeksi onneksi välttyneet koronatapauksilta, ja olemme pystyneet toimintaa tehostamalla ja vuoroja lisäämällä vastaamaan etikettien kasvaneeseen kysyntään. Kesä on meillä tunnetusti kiireistä aikaa, mutta lomiakin jokainen kaipaa ja tarvitsee. Kesätyöntekijät ovat jälleen arvossaan, jotta pystymme pitämään koneet käynnissä, mutta järjestelemään myös lomat soljuvasti kesäkuukausien ajalle.

Kevään investoinnit ovat kohdistuneet paljolti painolaattoihin: uusi laatanvalmistuslaitteisto tehostaa laattojen tekoa ja parantaa entisestään niiden laatua, samoin uusi laattojen asemointilaite ja laattaleikkuri. Iso uudistus on myös moderni laatta-arkisto, joka on kevään aikana rakentunut keskelle tehdashalliamme. Laatat pysyvät nyt paremmin järjestyksessä ja löytyvät helposti ja hyväkuntoisina käyttöön seuraavaan painoerään.

Toukokuussa käyttöön otettu aurinkovoimalamme sai heti alkajaisiksi käyttöönsä paljon aurinkoenergiaa, kun hienoista keleistä saatiin nauttia noin kuukauden päivät. Toivotaan, että kesä myös jatkuu aurinkoisissa merkeissä näiden hetkellisten sade- ja ukkosrintamien jälkeen. Nyt vaan miettimään lomalistalle hienoja kotimaan matkakohteita, valinnanvaraa riittää!


Hyvää, aurinkoista ja turvallista kesää kaikille,

toivottaa koko Auraprintin väki


,

Takaisin