Aurinkoenergiaa

7.5.2020

Auraprint Oy on viime vuosien aikana panostanut voimakkaasti investointeihin, jotka tehostavat toimintaa, ja joiden avulla myös ympäristökuormitusta voidaan alentaa.

Uusi painotekniikka ja uudet jälkikäsittelylaitteet auttavat mm. pienentämään hukkaa vähentämällä kuntoonlaittoon tarvittavan materiaalin ja ajan määrää, uuden värikeittiön avulla taas jätevärien määrä on saatu minimoitua. Viime vuonna tehtaalle tehtiin tärkeät ja odotetut ilmastointiin ja kosteuden säätöön liittyvät investoinnit, jotka vaikuttavat positiivisesti niin tuotanto-olosuhteiden stabilointiin kuin työtehoon ja työhyvinvointiinkin.

Uusin investointimme on tehdasrakennuksemme katolle rakennettu aurinkovoimala. Voimalan on toimittanut aurinkosähköön erikoistunut PlayGreen Finland Oy, ja se otetaan käyttöön toukokuun aikana. Voimala on PlayGreenin Petri Puntin mukaan heidän toistaiseksi suurin kohteensa Turussa, Turun seudulla samaa kokoluokkaa löytyy muitakin. Voimala käsittää 944 tehtaan katolle itä-länsi-suuntaan asennettua aurinkopaneelia. Tämä suunta antaa parhaan tuoton, kun huomioidaan tehtaan sähkönkulutusprofiili aamuvarhaisesta iltamyöhään, kertoo Petri Puntti. Voimalan maksimiteho on noin 260 kWp ja vuotuinen sähköntuotto noin 220 MWh. Aurinkoenergian käytöllä on mahdollista alentaa yrityksemme hiilidioksidipäästöjä noin 35 tonnia vuodessa (laskettu keskimääräisellä sähköntuotannon CO2-päästökertoimella 158 kg CO2/MWh).

Investointi aurinkoenergiaan on yrityksellemme merkittävä askel kestävän kehityksen polulla. Jatkamme näitä askelia edelleen mm. etsimällä tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä tuotantotapoja ja materiaaleja.

Toivotaan ensi kesäksi paljon aurinkoisia päiviä, jotta saamme runsaasti aurinkoenergiaa niin uudesta voimalastamme kuin itse kunkin mielen piristykseksi!

Blogitekstin on kirjoittanut Katriina Hieta
Myyntipäällikkö, Auraprint Oy

Takaisin