Uusi myyntipäällikkömme Peter Starck esittelyssä

26.10.2018

Peter Starck aloitti Auraprintissä myyntipäällikkönä elokuun puolivälissä. Peter on 39-vuotias etikettialan ammattilainen ja työskennellyt viimeiset 10 vuotta Paperityö Oy:ssä. Koulutukseltaan hän on AMK-insinööri, tarkempi koulutuslinja oli paperi- ja kartonkituotteiden myynti ja markkinointi. Paperiteollisuuden puolelta löytyy työkokemusta jo opiskeluajoilta UPM Kymmene Oy:n Jämsänkosken paperitehtaalta pituusleikkurilta. Ensimmäiset pidemmät työsuhteet löytyivät Stora Ensolta, mm. Inkeroisten tehtaalta asiakaspalvelukoordinaattorin tehtävistä. Erittäin mielenkiintoiselta kuulostaa myös projekti, jossa Peter kiersi kaikki Stora Enson kartonkimyyntikonttorit Brasiliaa, Etelä-Afrikkaa ja Ukrainaa myöden kouluttaen henkilökunnalle tilausjärjestelmän käyttöä.

Kysyttäessä miten Peter tuli lähteneeksi metsäalaan liittyvään koulutukseen hän kertoo, että metsä on aina kiinnostanut. Perheen kanssa tuli vietettyä paljon aikaa mökillä, jonka tonttiin kuului pieni metsäalue. Isältä sai taskurahaa pokasahalla sahatuista polttopuista ja metsässä tuli myös paljon sienestettyä ja marjastettua.

Peterin harrastukset ovat urheilullisia: juoksua ja pyöräilyä. Hän on juossut peräti kahdeksan maratonia, viimeisimmästä tosin on jo useampi vuosi aikaa. Peterin asuinpaikka on Lahti, josta hän kiertelee ympäri Suomea asiakasreissuilla. Perheeseen kuuluu kolme kouluikäistä lasta.

Työnkuva Auraprintissä on periaatteessa hyvin samantapainen kuin edellisessä työpaikassa: kauppaahan myyjän on tarkoitus tehdä ja pitää hyviä asiakaskontakteja yllä. Tällä alalla myyjän työ on pitkälti konsultoivaa myyntiä: on tärkeää ymmärtää missä etikettejä käytetään, miten laitteet toimivat ja miten olosuhteet vaikuttavat. Peter on tyytyväinen siitä, miten hyvin hänet on otettu uudessa työpaikassa vastaan ja arki saatu pyörimään. Mielenkiintoista on ollut nähdä, miten eri tavalla eri painotaloissa tehdään samat asiat. Auraprintillä on tehokkaat, modernit tuotannonohjausjärjestelmät ja asiakasportaalit. Järjestelmien käyttöön ja niiden mahdollistamaan tehostamiseen on riittävästi resursseja, se on hieno asia. Haastetta on siinä, miten pystyttäisiin vastaamaan vielä paremmin asiakkaiden toimitusaikatoiveisiin.

Peterin toimistona toimii reissaavan myyntimiehen tyyliin pitkälti auto, mutta myös Vantaan konttorilta Tamro-talosta löytyy työpöytä. Käynnit pääkonttorilla ja tuotannossa ovat myös tärkeitä, joten noin parin viikon välein Peterin tavoittaa Turusta.


Takaisin