Ravenwood-liimanlevityslaitteisto tuo tehoa C-wrappien tekoon

6.11.2018

Auraprint on investoinut parin viime vuoden aikana mittavasti uuteen tekniikkaan ja laadun kehittämiseen. Uusin investointi, Ravenwood-liimanlevityslaitteisto, on nyt saatu tuotantoon ja hyvään vauhtiin. Ravenwood-laitteisto mahdollistaa tehokkaan tavan valmistaa ns. C-wrappejä, elintarviketeollisuudessa kovassa kasvussa olevia taustapaperittomia vyöte-etikettejä.

C-wrap on vyöte-etiketti, joka ulottuu pakkauksen sivujen yli alapintaan ja kiinnittyy pakkaukseen muutamalla liimaraidalla. Pakkauksen sivujen yli ulottuva etiketti antaa lisää painopinta-alaa ja pakkaus erottuu myös paremmin kaupan hyllyltä sivun yli kulkevan etiketin ansiosta. Etiketti on lisäksi helppo irrottaa pakkauksesta, joten etiketin taustapuolta tai pakkauksen pohjaan ulottuvaa osaa voi käyttää esimerkiksi erilaisten reseptien painamiseen tai muihin käyttöohjeisiin. Materiaalivaihtoina käytössä ovat kartonki ja muovi. Vyöte-etiketit soveltuvat erinomaisesti myös hankalien, ns. skin-pakkausten etiketöintiin.

Yksi merkittävä vyöte-etiketin etu on ympäristöystävällisyys: ei taustapaperia, ei taustapaperin kierrätysongelmaa. Etiketti on rullassa ’pitkä sivu’ edellä, joten rullaan myös mahtuu enemmän etikettejä ja tämä vähentää rullanvaihtoja.

Investoinnin myötä Auraprintillä on yksinoikeus Ravenwood C-wrappien valmistukseen Suomen ja Viron alueella. Kasvunäkymät ensi vuodelle ovat hyvät.

 


Takaisin