Etikettplanering och lösningar tillsammans med kunden

’När du vill ha något unikt väljer du Spring Aqua Premium. Denna champagne bland festliga vatten kombinerar fräscht, naturligt källvatten med en elegant design. Spring Aqua Premium har en elegant formad flaska och etikett som betonar innehållets fräschör. Flaskan vann Pentawards guldmedalj i år. Bakom planeringen och tillverkningen av Spring Aqua Premium ligger ett finländskt familjebolag, Finn Spring Oy, som ägs av Virpi och Hannu Ali-Haapala.’

Planeringen av etikettens form utgick från flaskans form. En prototyp på den koniska flaskan levererades till Auraprint. Man önskade en elegant etikett som sveps kring flaskans överdel och som även skulle ha en sigillfunktion. På Auraprints repro gjordes en 3D-modell som åskådliggjorde böjningen av figurerna och texterna och etikettformen. Efter planering och tester beslutade man sig för den nuvarande, eleganta och prisbelönta modellen, som fint betonar hur lyxig Premium är bland vatten.

Det goda samarbetet mellan Finn Spring och Auraprint i etikettfrågor har pågått i flera år. Den största produktgruppen är plastetiketter, wrap-around-etiketter. Under de många åren och flertalet olika projekt har man även stött på problem och utmaningar, men genom ett bra samarbete och engagemang för frågorna har man lyckats lösa dem.
referenssi_spring_aqua