Olutta ja leipää Mathildedalin ruukkikylästä

Tervetuloa kylille, aloittaa Mathildedalin kyläpanimo nettisivuillaan. Vierailu tällä kylällä kannattaakin: ihastuttava miljöö pitää sisällään käsityöläisten pajoja, luontoelämyksiä, historiaa ja toinen toistaan ihastuttavampia puoteja ja kuppiloita. Läheinen Teijon Kansallispuisto on monipuolinen retkikohde ja talviaikaan lisäväriä tuovat myös Meri-Teijon talviurheilumahdollisuudet.

Aikanaan Mathildedalin lumoon ihastuivat myös Tuomo Holm ja Elina Rantamäki, jotka perustivatkylälle yrityksensä Mathildedalin Kyläpanimon ja Mathildedalin Kyläleipurin. Kyläpanimo perustettiin kunnianosoituksena Teijon alueen ruukkikylien pitkälle ja komealle historialle sekä tämän päivän modernille ja vireälle kyläyhteisölle. Panimon oluisiin pääsee tutustumaan maistelubaarissa ja myös panimovierailu järjestyy. Puodista saa ostaa mukaansa mieleisimmät maut. Oluita myydään myös Kyläleipurin tiloissa Matildankartanossa, josta herkullisen tuoksun ja upean miljöön siivittämänä mukaan tarttuvat helposti myös juureen leivotut maalaisleivät ja herkulliset pullat.

Yhteistyömme Mathildedalin Kyläpanimon ja Kyläleipurin kanssa on jatkunut jo usean vuoden ajan. Etikettien design on pidetty yksinkertaisen tyylikkäänä, kylämaisemia ja historiaa kunnioittaen.