Kesätöitä ja niiden tekijöitä

6.7.2018

Näin keskikesällä on hyvä muistaa monelle yritykselle tärkeää ryhmää eli kesätyöntekijöitä. Jo kesätyöpaikan hankkiminen vaatii usein kovaa työtä, sillä paikkoja ei riitä läheskään jokaiselle niitä hakevalle. Eikä kesätyöntekijän posti mikään helppo paikka ole: nopeassa tahdissa pitää omaksua valtava määrä uusia asioita, laitteita ja ohjelmia.

Meillä Auraprintissä on tänä kesänä kesätyöntekijöitä niin esivalmistelussa, leikkureilla, pakkauksessa kuin materiaaliostoissakin. Painotalon työmääräimet sisältävät valtavan määrän erilaista tietoa, mitä pitää nopealla tahdilla oppia ymmärtämään: on materiaalikoodeja, värikoodeja, lakkakoodeja, hylsytietoja, kelausnumeroita ja erilaisia asiakaskohtaisia ohjeita. Ja tietenkin itse koneet ja laitteet vaativat opettelua ja jatkuvaa huolellisuutta. Mm. leikkurien terien kanssa on oltava tarkka ja varovainen ja painolaattojen asemointien kanssa todella huolellinen. Painokoneille on hankalaa saada pelkästään kesän ajaksi päteviä tuuraajia, sillä erimerkkiset ja eri tekniikoilla toimivat koneet vaativat pitkää opastusta myös painajan tutkinnon suorittaneille. Kolmannen vuoden opiskelijoiden työharjoittelun meillä suorittaneista olemme kyllä saaneet päteviä kesätyöntekijöitä myös painokoneille.

Työnjohtajan mukaan koko kesätyöntekijäporukka on tänäkin vuonna ollut erittäin motivoitunutta, reipasta ja aikaansaavaa. Kuvassa on osa iloisesta kesätyöntekijäporukastamme eli Ella, Heta ja Jasmin. Myös kesätyöntekijät ovat olleet tyytyväisiä töihinsä. Jasmin kertoo, että oli viime vuonna ensimmäistä kesää Auraprintissä, ja silloin meni pari viikkoa leikkureiden käytön ja työohjeiden opetteluun. Työ painotalossa oli hyvin erilaista kuin aiemmat työkokemukset asiakaspalvelutehtävien puolelta. Tänä vuonna oli jo helppo aloittaa, sillä viime kesältä muistui nopeasti mieleen koneiden käyttö. Heta taas on ensimmäistä kesää Auraprintissä, ja toimii esivalmistelun tehtävissä. Työhön kuuluu laattojen asemointia, aniloxien pesua sekä stanssien ja muiden työvälineiden valmistelua painokoneita varten.

Olemme iloisia, että pystymme tarjoamaan monelle nuorelle arvokasta työkokemusta, ja että olemme onnistuneet saamaan hyvän kesätyöporukan kokoon. Ilman kesätyöntekijöitä olisi hankalaa saada toimitettua tarvittavia painotuotteita esimerkiksi juoma- ja elintarviketeollisuudelle koko kesän läpi.

Iloista kesää kaikille, niin töissä ahertaville kuin lomalaisillekin!

 

 

Katriina Hieta
Myynti- ja markkinointipäällikkö, Auraprint Oy

Tekstin on kirjoittanut Katriina Hieta. Hän työskennellyt Auraprint Oy:ssä eri tehtävissä vuodesta 2000. Aiemmin mm. laatupäällikkönä, nyt jo useamman vuoden myynnin ja markkinoinnin tehtävissä.

Takaisin