Kehityksen vuosi 2017

13.12.2017

Vuosi 2017 on ollut Auraprintillä intensiivisen kehityksen aikaa.  Vuoden alkuun mennessä olimme toteuttaneet yhtiömme lähihistorian mittavimman investointiohjelman panostaen edeltävän vuoden aikana noin 2,5 miljoonaa euroa kalustoon ja järjestelmiin. Nämä investoinnit saatiin täysipainoiseen käyttöön vuoden alkukuukausina ja ne ovat mahdollistaneet kuluneen vuoden aikana entistä paremmat ja laadukkaammat suunnittelu- ja tuotantoprosessit. Asiakkaamme ovat havainneet tämän ennen kaikkea lyhyempinä toimitusaikoina, parantuneena toimitusvarmuutena ja entistäkin laadukkaampina tuotteina. Investointiohjelmamme on jo osoittautunut oikeaan osuneeksi, ja uuden kapasiteetin käyttöönoton myötä kasvumme on ollut reipasta kuluvan vuoden aikana. Auraprint Oy on ottanut hyvän lähdön seuraavalle 130-vuotistaipaleelleen.

Yleinen markkinatilanne on kuitenkin hieman kaksijakoinen; toisaalta kansantaloutemme kasvun katsotaan yltävän tänä vuonna yli 3 prosenttiin, mutta käytettävissä oleva pakkausteollisuuden statistiikka kertoo toista ja alan kasvu antaa odottaa itseään. Todettu kansantalouden  kasvu lieneekin paljolti rakennusteollisuuden, bulkkitavaraviennin ja joidenkin mm. metsäteollisuuden suurhankkeiden luomaa. Toivon mukaan kohentunut taloustilanne näkyy kuitenkin vähitellen myös pakkaavan ja etiketöivän teollisuuden aktiivisuudessa.

Teknisen kehityksen puolella tahti on sen sijaan selvästi kiihtynyt. Digitaaliset painomenetelmät ovat olleet eräs alan messujen perusteemoista jo vuosikymmenen ajan, mutta tämän syksyn Labelexpo-messuilla näkyi selvästi digitaalisen painotekniikan ”aikuistuminen” erillisistä painokoneyksiköistä integroituihin kokonaisuuksiin sekä UV-fleksotekniikkaa ja digitaalista painatusta yhdistäviin hybrideihin. Konventionaalisten painokoneiden osalta kehitys ei myöskään ole pysähtynyt, vaan yhä edistyneempi automatiikka lyhentää perinteisempien UV-fleksokoneiden kuntoonlaittoaikoja. Auraprintin uusin UV-fleksokone edustaakin tässä suhteessa alan viimeisintä kehitysaskelta. Ennestäänhän meillä on jo käytössä HP Indigo digitaalitekniikka. Onkin mielenkiintoista nähdä, millaiseksi ns. perinteisen ja digitaalisen painotekniikan keskinäinen suhde muodostuu muutaman vuoden kuluessa.

 

Kiitän henkilöstöämme, asiakkaitamme, toimittajiamme ja muita yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivotan kaikille hyvää joulunaikaa ja uutta vuotta 2018.

 

 

 

Ilkka Ylipoti
Toimitusjohtaja, Auraprint Oy

Ilkka Ylipoti on toiminut Auraprint Oy:n toimitusjohtajana helmikuusta 2014 alkaen. Ennen Auraprint-uraa hän oli yli 25 vuotta UPM-Kymmene Oyj:n palveluksessa muun muassa Raflatacin Aasian liiketoimintojen johtajana ja UPM Timber yksikön johtajana. Koulutukseltaan hän on maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Ilkan koti on Pirkkalassa, mutta Turkuun juurtuminenkin on jo hyvällä mallilla. Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme aikuista lasta.

Takaisin